CMTDO poklonio Banji opremu vrednu 1000 evra

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. avgust 2020. Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) donirao je Specijalnoj bolnici u Bujanovačkoj banji opremu za borbu protiv korone vrednu 1.000 evra.

U Bujanovačku banju u četvrtak su dopremljeni oksimetri, toplomeri, alkohol, infuzija i druga oprema neophodna u borbi protiv korona virusa.

Epidemiolog Branislav Tiodorović najavio da će predložiti da ova ustanova više ne bude u kovid sistemu, po kojem radi od 20. jula.

Ovo je inače druga donacija CMTDO za lečilište u Banji, s obzirom da su među prvima pritekli u pomoć još 21. jula kada su donirali 4 oksimetra, 5 galijum toplomera, 500 epidemioloških maski, 20 kiseoničnih maski, 1000 rukavica, 24 litara medicinskog alkohola i određenu količinu tečnog sapuna.

U velikoj akciji opremanja zdravstvenih ustanova na jugu centralne Srbije, koju je pokrenula ova organizacija iz Vranja, podeljena je oprema u vrednosti od oko 2 miliona dinara, ne računajući doprinos jedne beogradske firme koja se uključila u akciju donirajući opremu vrednu 8.000 evra.

Ovaj poduhvat podržalo je preko 300 pojedinaca i preduzeća.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *