Pretnje smrću i napad na porodicu novinara Jetona Ismailija u Velikom Trnovcu

Bujanovac, 23. avgust 2020.- Dve muške osobe upale su danas u kuću urednika portala na albanskom Folonline Jetona Ismailija u Velikom Trnovcu i pretile smrću njemu i njegovoj porodici.

Ismaili, koji je povremeni saradnik Bujanovačkih, kaže da se radi o ocu i sinu iz istog sela,  I.M i V.M, koje poznaje, a čiji je identitet poznat i našem portalu,

Oni su danas oko 14 sati, dok je Ismaili bio odsutan, upali u njegovu kuću i njegovoj supruzi, koja je bila tu sa troje maloletne dece, uputili uvrede i pretnje smrću.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je nekoliko minuta kasnije stigla u kuću Ismailija da bi uzela izjavu.

Takođe je stigla i ekipa Doma zdravlja, koja je pružila prvu pomoć Jetonovoj supruzi koja je pretrpela ozbiljne traume.

Ismaili pretpostavlja da bi uzrok ovog napada mogao biti članak objavljen pre nekoliko dana na portalu Folonline, koji se odnosi na korona virus, ali j kome porodica onih koji su pretili uopšte nije bila predmet.

FOLonline poziva sve medijske organizacije da oštro osude ovaj napad koji je kao takav neprihvatljiv za medije i slobodu govora.

Takođe poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova da pruži zaštitu porodici Ismaili jer su pretnje bile veoma opasne.

Od organa bezbednosti i pravde zahteva da počinioci ovog krivičnog dela budu uhapšeni i kažnjeni u skladu sa zakonom.

Od Ministarstva zdravlja i Republičkog kriznog štaba se takođe traži da provere da li su I.M i V.M inficirani covidom 19, preteći da zaraze i druge, što je takođe kažnjivo zakonom.

Ako lokalne i regionalne strukture za sprovođenje zakona ne preduzmu akcije protiv ovih osoba, FOLonline će se obratiti ministru unutrašnjih poslova i ministru pravde.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *