Arifi: Ideja o pripajanju Kosovu i dalje živi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. avgust 2020. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da se i dalje radi na pripajanju Bujanovca, Preševa i Medveđe  Kosovu, odnosno ostvarivanju volje Albanaca izrečene na referendumu 1992. godine.

-Imali smo referendum pre 30 godina i volja Albanaca je bila da se pripoje Kosovu. Mi radimo u tom pravcu i nadam se da će želja građana jednog dana postati stvarnost – rekao je Arifi, a  preneo kosovski portal Mediafocus u subotu.

On se zahvalio gradonačelniku Gnjilana Ljutviju Haziriju, koji u poslednje vreme intenzivno zagovara razmenu teritorija kao rešenje za spor Beograda i Prištine, što, kako kaže Arifi, daje svoj doprinos u ovom pravcu.

-Radimo na tome da oživimo ideju Ljutvija Hazirija o ujedinjenju Albanaca Doline sa Kosovom – rekao je prvi čovek Bujanovca.

Arifi je prošle srede boravio u Gnjilanu, izabravši, kako je rekao, da njegova prva zvanična poseta od preuzimanja funkcije bude poseta njegovom starom prijatelju Haziriju.

Nekoliko dana pre sastanka, Haziri, koji je i potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), stožera aktuelne vlade u Prištini, više puta je ponovio da će „granica između Kosova i Srbije biti u selu Ristovac“.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *