Milković: Bivša vlast kriva što nema subvencije za poljoprivrednike

Bujanovac, 10. septembar 2020. Odgovornost što za bujanovačke poljoprivrednike neće biti subvencija za 2020. godinu snosi prethodna opštinska vlast, smatra Miodrag Milković, predsednik lokalnog odbora Ujedinjene seljačke stranke.

-Dubioze prethodne administracije je teško ispraviti. Nažalost, sada imamo posledice kašnjenja u isplatama i ja u ovom trenutku imam razumevanja za probleme u budžetu, a poznato je ko je doveo do toga. Žao mi je što će poljoprivrednici biti uskraćeni za nešto od čega žive – kaže za naš portal Milković, koji je i direktor Veterinarske stanice Bujanovac.

Da za poljoprivrednike neće biti podsticaja iz kase lokalne samouprave rečeno je u sredu na sednici Opštinskog veća, na kojoj je usvojen rebalans budžeta.

Uzrok je dugovanje od oko 19 miliona dinara na ime subvencija za prošlu godinu, koje će biti isplaćene u ovoj.

-Tih 19 miliona nije beznačajno za poljoprivrednike u Bujanovcu, ali  novac je mogao da bude uložen u nešto što bi donelo višestruku korist, ne samo za našu opštinu, već za ceo region, naravno mislim na klanicu Jugokop. Nastaviću da insistiram na pokretanju Jugokopa za šta je potrebno 50 miliona dinara. Da me je prethodna vlast poslušala pre tri godine kada sam predlagao da se sredstva za subvencije ili stručnu praksu preusmeravaju na pokretanje klanice sada bi tamo radilo bar 50 ljudi – kaže Milković.

Dodao je da nade polaže u republičku vlast, koja je, kaže, u poslednjih nekoliko meseci pokazala veliko  interesovanje za pokretanje Jugokopa, a očekuje intenziviranje po formiranju nove vlade.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *