Usvojen rebalans budžeta, Muslijuov predlog prošao, PDD se povukao

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. septembar 2020. Bujanovačka Skupština usvojila je rebalans budžeta opštine vredan 1,25 milijardi  nakon dvosatne rasprave i tek pošto je u nacrt uvršten predlog Pokreta za demokratski progres (PDP).

Odbornici PDP-a, stranke koju vodi zamenik predsednika opštine Šćiprim Musliju, insistirali su da se budžetom predvidi uređenje dvorišta OŠ „Naim Frašeri“ u Bujanovcu i to u iznosu od 1,3 miliona dinara.

Nakon dva sata diskusije i odbijanja odbornika Nevzada Ljutvijua da povuče predlog, a da uređenje dvorišta bude obuhvaćeno narednim rebalansom, doneta je odluka da se za ovu namenu opredele sredstva iz budžetske rezerve.

Za razliku od PDP-a, odbornici druge stranke po snazi u „svealbanskoj većini“ – Partije za demokratsko delovanje (PDD), odlučili su da povuku svoje predloge i sačekaju drugi rebalans.

Rebalansom budžeta se sredstva u opštinskoj kasi sa 1,06 milijardi uvećavaju na 1, 25 milijardi dinara, ali će zapravo lokalna samouprava raspolagati sa oko 40 miliona dinara manje.

Budžet jeste uvećan, tako što je isplanirano235 miliona dinara iz republičkog budžeta za renoviranje Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, ali su u ustvari sopstveni prihodi umanjeni za 21,2 miliona dinara i za još oko 16 miliona iz Koordinacionog tela.

 Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da je budžet verno  oslikava trenutnu situaciju i da će rebalans omogućiti funkcionisanje lokalne samouprave i početak realizacije projekata.

Dok ovo javljamo još uvek traje sednica sa dnevnim redom od rekordnih 66 tačaka, uglavnom razrešenja dosadašnjih i imenovanja novih opštinskih komisija i i nadzornih odbora javnih preduzeća, kojima ističe mandat.

Odbornici iz srpske zajednice, 10 iz koalicije oko SNS i 3 sa liste SPS-a, nastavljaju bojkot lokalnog parlamenta i ne prisustvuju ni ovoj sednici.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *