Valjon Arifi: Boske preko Nagipa želi da kontroliše Bujanovac

Bujanovac, 18. septembar 2020. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi namerno stvara razdor u „svealbanskoj“ vladajućoj većini zbog obećanja datom Srpskoj naprednoj stranci (SNS), smatra aktivista iz Preševa Valjon Arifi.

-Pokušaji aktuelnog predsednika Bujanovca, gospodina Nagipa Arifija, da stvori podele u lokalnoj samoupravi sa albanskom većinom neće proći uprkos obećanju koje je dao svojim prijateljima – kaže Valjon Arifi.

Govoreći o Arifijevim „prijateljima“, Valjon posebno izdvaja Dragana Stevanovića Bosketa iz Surdulice, šefa naprednjaka na jugu Srbije i državnog sekretara u Ministarstvu privrede.

-Boske nikada više neće moći da kontroliše Bujanovac, kada je u svom rodnom gradu gde je služio kafu, izgubio izbore. Niko, čak ni Boske, neće moći da suživot Albanaca i Srba u Bujanovcu i Preševu predstavi kao „etničku i političku trku“, te priče su prošlost. Danas je jedno sigurno, Boske  nikada neće odlučivati o Preševu i Bujanovcu – kaže Arifi.

Njegova reakcija usledila je nakon nedavnih otvorenih sukoba između dve najveće stranke u „svelabanskoj“ vladajućoj većini u Bujanovcu – Arifijeve Demokratske partije (DP) i Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

„Rat“ saopštenjima pokrenuo je Arifijev komentar na račun Rahima Salihija, istaknutog člana PDD-a i aktuelnog načelnika opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije.

Kako je ranije rekao šef SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović, on i Nagip Arifi su već bili postigli dogovor o postizbornoj koaliciji DP-SNS, kada je usledio poziv iz Tirane albanskim liderima, nakon čega je Arifi pogazio obećanje i formirao vlast sa albanskim strankama.

Po poznavaocima političkih prilika u opštini – to je uradio krajnje nevoljno.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *