Napad na novinara InfoVranjskih, redakcija traži reakciju države

Bujanovac, Vranje, 22. septembar 2020. (Foto InfoVranjske) – Redakcija portala InfoVranjske i Tim za razvoj i integracije, kao osnivač ovog medija, traže od nadležnih reakciju povodom napada na svog novinara Slavomira Kostića.

Kako prenose Info Vranjske, povod za njihovu reakciju je transparetnt istaknut u nedelju na stadionu FK Mineralac u Vranjskoj Banji, odakle je inače i Kostić, na kome piše:

«Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket plaćati neće».

Tim za razvoj i integracije, kao osnivač infovranjske.rs, izražava veliku zabrinutost za sam opstanak medija, ali i fizičku bezbednost članova redakcije, a povodom najnovijih napada na Info Vranjske i našeg novinara Slavomira Kostića, navodi ovaj portal i dodaje da napadi dolaze iz tabora SNS u Vranju i Vranjskoj Banji.

„Ovakav rečnik ne sme nikako da iznenadi, jer je nedavno urednik portala Saša Stojković bio ‘svinja’, ‘svinjogojstvo’, ‘glodar’, i to u saopštenju najvažnije stranke ove zemlje“ navode InfoVranjske i dodaju da se ne plaše ni SNS-a, niti njihovih satelita, ali izražavaju ozbiljnu zabrinutost za svoj fizički integritet.

Tim za razvoj i integracije javno traži da se o čitavom slučaju izjasne SNS, i njihovi lideri, i druge partije, opozicione i pozicione, ali i lokalni obudsman, NGO sektor, i, na kraju, Tužilaštvo i policija.

Ovaj događaj do sada su osudile neke opozicione stranke u Vranju i nevladine organizacije.




One thought on “Napad na novinara InfoVranjskih, redakcija traži reakciju države

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *