Mustafa: Na sledećem sastanku dve albanske vlade mesto za Albance sa juga Srbije

Bujanovac, 3. oktobar 2020. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa pozdravlja  sporazum o zajedničkom fondu Prištine i Tirane za Albance na jugu Srbije, uz napomenu da bi “na sledećem sastanku dve vlade trebalo da budu i predstavnici Preševske doline”.

Mustafa je naglasio da su do sada “postignuti vidljivi rezultati u pravcu unapređenja pitanja Albanaca Preševske doline”.

-Nadam se da ćemo, pored fonda, nastaviti dalje unapređivanje pitanja Albanaca u Preševskoj dolini, kao neophodne potrebe za rešavanje problema sistematske diskriminacije koja se dešava u Srbiji – rekao je Mustafa za Klankosova.

Vlada Albanije i vlasti u Prištini u petak su u Tirani potpisali sporazum o osnivanju Radne grupe za uspostavljanje „Zajedničkog fonda za Preševsku dolinu“.

On je istakao da se nada da će na ostalim sastancima dve vlade “biti mesta i za predstavnike iz Preševske doline”.

-Smatram da je ove dve godine sprovedena proaktivna politika u vezi sa tretmanom pitanja Albanaca u Dolini i možemo samo da intenziviramo naše odnose. Na sastanku dve vlade pre dve godine nije se tretiralo nijedno pitanje Doline, što je bilo razočaravajuće. Ovoga puta je bilo drugačije – kaže Mustafa.

 

 

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *