Albanci i Ugljanin jedina opozicija u Skupštini Srbije

Bujanovac, Beograd, 21. oktobar 2020.- Lista albanskih stranaka Ujedinjena Dolina i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina biće jedina opozicija u Skupštini Srbije posle formiranja vlade, najavio je poslanik Šaip Kamberi.

Ove dve liste imaju po 3 poslanika, a Kamberi ponavlja da mandatarka Ana Brnabić njegovu listu nije zvala na konsultacije za sastav Vlade što je, kako je naveo, jasan signal za nedostatak političke volje da se Albanci uključe u parlamentarnu većinu.

“U ovom slučaju, u nedostatku ozbiljne ponude i nedostatka volje da se Albanci smatraju partnerom u rešavanju problema s kojima se suočava Preševska dolina, albanskoj listi jedino preostaje da se sa SDA Sandžaka osnuje opozicionu parlamentarnu grupu”, objavio je Kamberi na FB.

Prema njegovim rečima, slični problemi obe regije i politički stavovi čine SDA prirodnim partnerom albanske liste.

”Mi ćemo biti jedina opozicija među 250 poslanika”, očekuje Kamberi.

Predsednik Srbije i vladajuće SNS Aleksandar Vučić rekao je da će i manjinske stranke ući u vladu, ali nije precizirao koje.

Kamberi je ranije danas za Bujanovačke rekao da Vučić nije mislio na Albance.




One thought on “Albanci i Ugljanin jedina opozicija u Skupštini Srbije

  1. Komita

    Mozda, ali mozda, kada bi iz Vaseg ponasanja, iz Vasih izjava i postupaka ali i ponasanja gospodine Kamberi ova drzava stekla utisak da je osecate svojom, da razmisljate i osecate se gradjaninom Srbije mozda ne bi bili opozicija u Skupstini Srbije… Vi ste na zalost i za vreme kada ste bili predsednik opstine Bujanovac a to znaci drzavni sluzbenik, izjavljivali da je ovo istocno Kosovo i da je prirodno da se ovaj deo drzave Srbije pripoji KiM, i ne samo izjavljivali vec i radili mnogo toga protiv interesa ove drzave, cemu onda Vase iscudjavanje ?! Zasto stalno pominjete izmisljeni i odavno vec deplasirani pojam „Presevska dolina“ kada i vi sami i albanci sa juga centralne Srbije kao i vasi sponzori koji su vam rekli da pocnete sa upotrebom tog termina dobro znate besmislenost toga. Mozda zato sto bi neko kada po vama dodje vreme pitao pa dobro ko zivi u Presevu, a ko je tamo vecina, pa albanci cine vecinu u Presevu, pa da onda sledi kao logicni zakljucak sto se onda srbi bune, mozda zato, zar ne ?! I sa kojim pravom, logikom i smislom u celu tu Presevsku dolinu ukljuciste i Medvedju koja je skroz na drugom kraju ?! Verujem da vam logika i smisao u celoj prici i ne treba vezano za to, ali bi politicki igralo jako veliku ulogu… U Presevu je albanska vecina, tu se slazemo, u Medvedji je i pre izbijanja sukoba na KiM bilo 12% albanaca dakle nikada je ne bi mogli zvati albanskom Medvedjom a sada posle sukoba je ostalo jedva 3 ili 4% (jel ste sada poceli tom logikom da u svakom gradu gde je 1 albanac to je albanska teritiorija), Vrlo dobro znamo i upuceni smo u to da se je bitka vodila i jos uvek se vodi za Bujanovac !!! Zasto za Bujanovac ?! Jako logicno, u vasim zamisljenim idejama i planovima da ovo jednom postane istocno kosovo trebao vam je dobar, kvalitetan zeleznicki i putni izlaz na Evropsku zilu kucavicu put E 75 a za zeleznicu cemo jako lako od Gnjilana do Bujanovca da napravimo, postiglo bi se time mnogo toga – otimanjem juga centralne Srbije razdvojili bi pravoslavne narode, Srbe, Makedonce i Grke i prikopcali se na putni pravac koji je zila kucavica Evrope i najbrzeg puta ka njoj, istoka i zapada, luci u Solunu i putu za Tursku. Dok ste bili predsednik Bujanovca nijednom niste pokazali da ste predsednik svih gradjana, deklarativne izjave koje ste davali nisu merilo ali dela zato jesu. Videli smo svi vasa dela i postupke. Videli smo nevidjenu bespravnu i bez dozvola gradnju objekta i zgrada Vasih sponzora, prijatelja i rodjaka, videli smo upropascavanje javnih dobara, javnih preduzeca od strucnjaka koje ste postavljali (narocito Komunalca) gde su trpeli i trpe svi gradjani, gde nam prete zaraze od djubreta, paljevina deponija a i ceo grad nam je jedna obicna deponija i jos mnogo toga…
    I napokon, zasto mislite da ste toliko bitni da bi morali biti u vlasti ?! Srbija ima 7,6 miliona stanovnika, albanaca u Srbiji ima 60 tak hiljada, znaci nepun 1%, gde je vas znacaj tu ?! Sa stanovista drzave beznacajni ste ako cemo posteno. Kada budete delima pokazali da ste za ovaj deo teritorije zainteresovani da se borite i osecate ga kao delom drzave Srbije i zelite da ga unapredite i obogatite boljim zivotom a ne da ga otcepite onda bi trebalo obema rukama da vam se ponudi vas glas i glas albanskog naroda. Valjda ce vrlo brzo doci vreme da i na jugu centralne Srbije zavlada zakon i red drzave (da se resi i stopira bespravna gradnja, placanje poreza i obaveza koje izbegavate da placate, sverc svega i svacega i jos mnogo toga…) da se iredentisti i oni koji rade protiv drzave kazne i posalju u zatvor – do tada s pravom, nista, jok…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *