Bujanovčani odahnuli, dr Cake nastavlja da radi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. novembar 2020. –Dom zdravlja u Bujanovcu neće ostati bez jedinog rendgenologa u jeku najvećeg udara korona virusa jer je dr Slađanu Dimitrijeviću produžen radni odnos iako je stekao uslove za penziju.

-Uspeli smo da dobijemo odobrenje od Ministarstva zdravlja za produžetak radnog odnosa dr Slađanu Dimitrijeviću, tako da on nastavlja sa radom – rekla je direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

Bujanovačke su pre dva meseca pisale o realnoj opasnosti da u novembru zbog odlaska dr Dimitrijevića u penziju njegovo mesto ostane upražnjeno jer Dom zdravlja nema kadrove koji bi ga mogli zameniti.

Dr Dimitrijević kaže za naš portal da će nastaviti da radi u Domu zdravlja bar još četiri meseca, sa opcijom da se njegovo angažovanje nastavi dok god postoji potreba.

U trenutku kada se Bujanovac suočava sa najozbiljnijom epidemiološkom situacijom od početka epidemije dr Dimitrijević je prokomentarisao za Bujanovačke da smatra da je bilo teže u piku pandemije tokom leta, iako brojke pokazuju drugačije.

-Uprkos broju novoobolelih koji je sada svakako veći, imam utisak da je tokom leta, posebno u julu, bila gora situacija. Govorim iz svog delokruga, tada smo imali znatno ozbiljnije nalaze na plućima i na desetine snimanja dnevno – kaže dr Dimitrijević.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *