Korona stala na dva obolela u školi „Sveti Sava“, za onlajn nastavu bi dobro došla oprema

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. novembar 2020. Nakon što su tokom protekle dve nedelje od kovida-19 oboleli nastavnik i učenik u bujanovačkoj Srednjoj školi „Sveti Sava“ više nije bilo slučajeva infekcija koronom, potvrdila je Bujanovačkim direktorka Biserka Jović.

Najavljeni prelazak sa kombinovane na kompletnu onlajn nastavu,  kaže direktorka, neće biti poseban izazov, ali ističe da se škola suočava sa određenim tehničkim nedostacima.

Kombinovani model nastave po kojem se do sada radilo podrazumevao je podelu odeljenja na grupe koje su se na nedelju dana smenjivale u klasičnoj nastavi u školi i  onlajn nastavi.

-I dalje nemamo dovoljno uređaja za učenike i nastavnike, jesmo nabavili određeni broj preko Koordinacionog tela i Grupe 484, ali ne koliko nam je potrebno – kaže direktorka.

Dodala je i da je jedna od poteškoća sa kojom se suočavaju u sprovođenju nastave na daljinu, još od početka epidemije, internet na teritoriji opštine.

-Opština nije u potpunosti pokrivena internet mrežom od bilo kog provajdera, a mi imamo znatan broj učenika sa sela. Imamo slučajeve da da naši đaci u svom selu nemaju internet ili su pokrivene samo određene lokacije. To nije nešto što škola može da reši, iako smo se obraćali operaterima – kaže direktorka.

Krizni štab je u sredu predložio da viši razredi osnovnih škola, srednje škole i fakulteti od naredne nedelje u potpunosti pređu na onlajn model.

Ovako bi se radilo do 21. decembra kada je određeno da počne zimski raspust koji će trajati do  18. januara 2021.

Druga srednja škola u opštini – „Sezai Suroi“, već od ponedeljka je u onlajn sistemu, na zahtev direktora Zejnija Fejzulahua, a nakon što je kod petoro radnika škole potvrđen kovid-19.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *