Mustafa traži izgradnju bolnice u “Preševskoj dolini”

Bujanovac, 10. decembar 2020. (Foto FB)-Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa traži od Vlade Srbije “da izgradi bolnicu neophodnu za građane Preševske doline”.

On svoj zahtev bazira na vladinom Planu od 7 tačaka za rešavanje problema Albanaca na jugu Srbije, koji podrazumeva i pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

-Zdravlje je osnovno ljudsko pravo i Srbija je dužna da svim građanima pruži pristup pravovremenoj, prihvatljivoj i kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, objavio je Mustafa.

Prema njegovim rečima, širenje korona virusa i u Preševskoj dolini pokazalo je da država Srbija nije svima omogućila jednaku priliku za lečenje.

On se poziva i na Konvenciju o ljudskim pravima koja garantuje svima podjednako pravo na lečenje, dodajući da treba razmišljati i o periodu posle pandemije.

Mustafa je ranije izjavio da Albanci nemaju poverenje u lekare u ustanovama u Srbiji, tražeći da se od korone leče na Kosovu, nakon čega je tamošnji ministar zdravlja, prilikom posete Domu zdravlja Bujanovac, pozvao svoje sunarodnike da se slobodno leče u Srbiji i da imaju poverenje u srpske lekare.  

 




One thought on “Mustafa traži izgradnju bolnice u “Preševskoj dolini”

  1. Komita

    Ragmi Mustafa u stilu pravog lakrdijasa ismeva drzavu Srbiju, negira mogucnost da se albanska zajednica moze leciti u skladu sa svim Zakonima RS pa tako i na jugu centralne Srbije i gle njegovog najnovijeg izuma trazi bolnicu, ambulantu, zdravstvene ustanove za lecenje albanaca… zasto ne kaze da sve to vec postoji i u Presevu i u Bujanovcu i zdravstveni centar u Vranju, zasto ne kaze koliko lekara albanske nacionalnosti radi tamo a ogromna vecina njih i ne zna srpski jezik pa se pitam cije zdravlje je tu ugrozeno. Da necemo da pravimo sada i Romske, Slovacke, Rumunske, Hrvatske, Bugarske bolnice… Zaslepljen svojom nesvesnoscu ocigledno nije ni svestan koliko se nalupao… smeano a ujedno i zalosno… Verovatno bi da prikupi jeftine poene kod glasaca a i da malo provocira… mnogo si bre proziran, kao staklo si…
    Niko od nas nije glup da ne shvatamo i razumemo vase (albanskih partija odavde sa KiMa i iz Albanije) koordinisane akcije napadanja, isticanja zahteva, provokacije koje su u cilju vase zelje da ukljucite jug centralne Srbije u pregovore vezane za KiM. I sa KiMom cete obrati bostan a za ovde nemojte ni da se zamajavate. Pa i vase albance ste sami terali u sigurnu smrt kada ste ih plasili i terali da se ne lece u srpskim institucijama zdravstva. Eto koliko vam je stalo do samih vasih sunarodnika. Sram da vas bude. Urazumite se, vreme je

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *