Opština naredila stopiranje radova na lokalima u Domu kulture

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. decembar 2020. Povodom dešavanja u Domu kulture i nelegalnih radova, odnosno spajanja lokala za kafić  u ovoj javnoj ustanovi, u kabinetu predsednika opštine Bujanovac kažu da su već reagovali i naložili nadležnim službama da postupaju po zakonu.

Šef kabineta Sali Salihi kaže za Bujanovačke da je pre nekoliko dana primio prijavu od građana zabrinutih zbog bespravnih radova u Domu kulture.

-Odmah smo reagovali i prosledili prijavu Odeljenju za urbanizam, inspekcijskoj službi koji će dalje postupati kako nalaže zakon – kaže Salihi.

U građevinskoj inspekciji je našem portalu juče potvrđeno da su doneli rešenje o obustavi radova.

Informacije iz više izvora našeg portala da iza nelegalne gradnje stoji zamenik predsednika opštine Šćiprim Musliju, jer je zapravo on vlasnik kafića za koji se širi prostor u Domu kulture, šef kabineta nije mogao da komentariše.

-Ne znam ko je vlasnik kafića, ili zakupac tog prostora, ne bi bilo u redu da spekulišem bez zvaničnih podataka i dokumenata – kaže Salihi.

Ko je zakupac tog prostora, odredbe ugovora o zakupu i iznos zakupnine samo su neke od informacija od javnog značaja koje su u utorak uskraćene Bujanovačkim i javnosti samovoljom rukovodstva Doma kulture.

Salihi nas je uputio da zvanično zatražimo te podatke u postupku pribavljanja informacija od javnog značaja što će Bujanovačke i učiniti.

Dom kulture više godina vode kadovi Pokreta za demokratski progres (PDP) čiji je šef Šćiprim Musliju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *