Banjska ulica: Ne mogu da se uselim u kuću zbog močvare

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. decembar 2020. Izlivanje kanalizacije u Banjskoj ulici u Bujanovcu i jezero zaraze od otpadnih voda na tom potezu i dalje su svakodnevica ljudi koji tamo žive.

Uprkos mnoštvu zahteva meštana, nekoliko tekstova Bujanovačkih, nadležni nisu rešili problem i pored brojnih obećanja.

Poslednji u nizu građana koji se javio našem portalu u nadi da će pokrenuti stvar sa mrtve tačke kaže da je za godinu dana više puta odlazio u JP „Komunalac“ i Opštinsku upravu i da od toga ima samo neispunjena obećanja.

21. vek u Bujanovcu: Banjska ulica izvor zaraze

-Ne mogu da se uselim u kuću koju sam sagradio, ne mogu da pustim decu unutra, svuda okolo su fekalije, zaraziće se. Danas sam ponovo bio u „Komunalcu“, kažu rešavaju od ponedeljka, ne znam samo kog – kaže Agron.

Dodaje da se fekalije izlivaju bar dve godine i da ne može da shvati da je u 21. veku kanalizacija nerešiv problem.

-Ne tražimo ne znam šta, treba da poprave tu pumpu, cev, šta god da je. Da živimo ko ljudi, a ne u fekalijama, leglu zaraze – rekao je naš sagovornik.

Banjska ulica nalazi se neposredno pored Doma zdravlja, odmah desno iza mosta preko Trnovačke reke.

Bujanovačke su letos pisale o otpadnim vodama koje se izlivaju u Banjskoj ulici i okolini i prete da ugroze čak i izvorišta fabrike „Bivoda“

Nadležni u JP „Komunalac“ su tada kao uzrok problema naveli neispravnu potisnu pumpu, dok je tadašnji zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić zamerio rukovodstvu komunalnog preduzeća što ta pumpa „ne radi dugo, pa je zbog toga izvor zaraze na tom području“.

Po rečima meštana, nije problem samo u pumpi, već i u cevima koje pucaju.

Rukovodilac JP „Komunalac“ Ruždi Halili najavio je u novembru prilikom puštanja u rad remontovanog kolektora za otpadne vode da se u Bujanovcu kanalizacija više neće izlivati.

Primer Banjske pokazuje da nije bio u pravu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *