Alternativa preti: Nećemo sutra glasati za budžet

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. decembar 2020. Alternativa za promene, četvrti partner u vladajućoj većini u Bujanovcu, još jednom je upozorila da će uskratiti podršku opštinskoj vlasti i dovela u pitanje glasanje za budžet zato što se, kako kažu, ne poštuje koalicioni sporazum.

Podsetimo, Opštinsko veće prihvatilo je plan budžeta koji u utorak treba da usvoji Skupština.

Iz stranke koju u Bujanovcu vodi Arber Pajaziti navode da nisu uvaženi njihovi predlozi za budžet opštine za narednu godinu i da su se već dogovorena sredstva preusmerila na druge namene.

Upozorenje Alternative dolazi dan pred sednicu Skupštine na kojoj će se glasati o budžetu.

-Uopšte nismo pozvani na konsultacije pre zakazivanja sednice. Ipak, predložićemo na Skupštini povećanje sredstava za obrazovanje i modernizaciju kabineta, sala za fizičko vaspitanje. Povećanje sredstava za sport, kulturu i informisanje, uz postavljanje jasnih kriterijuma, a ne podelu samo na osnovu broja i imena klubova, organizacija ili medija. Tražićemo manje asfalta, a više sredstava za gore pomenute oblasti. Ukoliko se ne usvoje naši predlozi nećemo glasati za budžet – poručuju iz stranke.

Pored budžeta, Alternativa zamera koalicionim partnerima (DP, PDD, PDP) i način zapošljavanja u opštinskoj upravi i javnim preduzećima, na šta je već ukazala odbornica Seuda Destani Fazliu na prošloj sednici Skupštine.

-Zaobilaze se kadrovi Alternative i kvote za zapošljavanje našeg članstva određene koalicionim sporazumom – kažu oni.

U saopštenju se navodi da Alternativa sa svoja tri odbornika neće srušiti vladajuću većinu koja će ostati sa 22 glasa u Skupštini, ali neće pristati da bude samo dekor u opštinskoj vlasti.

-Ako nastave da nas ignorišu, onda pored privilegija koje uživaju, neka i sami snose odgovornost – zaključuju u ovoj stranci.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *