Poslanik iz Bujanovca ljut na srpsku opoziciju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. februar 2021. Narodni poslanik Šaip Kamberi zamerio je liderima opozicije u Srbiji što nisu reagovali na, kako je rekao, „legalizaciju upotrebe termina „šiptar“.

-Lideri opozicije u Srbiji se nijednom rečju se nisu oglasili povodom odluke Višeg Suda kojom se legalizacije upotreba  termina “šiptar”. Gospoda Dragan Đilas, Boris Tadić, Zoran Lutovac, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Pavle Grbović, Borko Stefanović i Čedomir Jovanović….znači li ovo da se i Vi slažete jezikom mržnje prema manjinama, odnosno prema Albancima, koju institucionalizuje vlast Aleksandra Vučića – pita Kamberi.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu nedavno je odbacio kao neosnovanu tužbu koju je zbog govora mržnje protiv ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina podneo Ragmi Mustafa u ime Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) kojim predsedava.

On je Vulina, tada ministra odbrane, tužio, kako je rekao, zbog govora mržnje prema Albancima za koje je ministar upotrebio pežorativni i uvredljiv izraz „Šiptar“, čime je “institucionalizovao govor mržnje protiv albanske manjine u Srbiji i Albanaca u regionu”.

 




One thought on “Poslanik iz Bujanovca ljut na srpsku opoziciju

  1. Nikola

    Svaka cast ministru Vulinu, bravo! Vi siptari(albanci) sami sebe oslovljavate sa rec siptar(sqiptare). I siptar ne znaci nista vulgarno nego je kao bugarin,srbin,makedonac itd. Cak je i Vas prijatelj Nedzat Behljulji na gostovanju jedne emisije ucio srbe kako se kaze siptar, potrebno je da se akcentuje na slovo „a“(dugosilazno) dakle siptaaar, i da se tako oseca ponosno. A skija sto vi kazete poslanice je u prevodu svinja inace vi srbe zovete serb, a pogrdno skije(svinje). Pa ko je koga uvredio? Recnik postoji, samo ga treba neko otvoriti.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *