fbpx

Kamberi i Ugljanin: Da se popišu svi građani

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. februar 2021. (foto FB SDA) – Poslanička grupa „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“, na čelu sa narodnim poslanikom iz Bujanovca Šaipom Kamberijem, daće „punu podršku  svim aktivnostima da bi se popisali svi građani Preševske doline i Sandžaka“ na predstojećem popisu u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka posle posete Kamberija i predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Ragmija Mustafe sedištu ove stranke u Novom Pazaru, jedna od tema sastanka bio je i predstojeći popis stanovništva u Srbiji i zemljama u regionu, koji će se održati tokom oktobra ove godine.

-Zaključeno je da će narodni poslanici preuzeti konkretne aktivnosti u procesu izmene Ustava Srbije i za rešavanje konkretnih problema građana u Sandžaku i Preševskoj dolini – navode iz SDA Sulejmana Ugljanina.

Tokom sastanka je konstatovano, kaže se u saopštenju, da kao manjinske parlamentarne stranke članice poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ koja predstavlja jedinu opoziciju u Skupštini Srbije, jesu nezaobilazan faktor u budućim razgovorima o stvaranju uslova za regularne, slobodne, fer i demokratske izbore, na kojima će građani moći bez pritisaka i bez straha da izraze slobodno svoju izbornu volju.

 
2 thoughts on “Kamberi i Ugljanin: Da se popišu svi građani

 1. Nidza

  Daj Boze da se popisete posle 4 decenije bojkota sto je i prekrsen ustav vise puta. Vanredni popis iz 2002. godine ne racunam zato sto je imao nepravilnosti i to bas velikih. Mislim da ste sad vecina pa zato zelite da se potpisete, inace u tome je bio problem svih ovih decenija…Vreme je da stvarne brojke izadju na videlo ma kakve god one bile.

  Reply
  1. Nevzad

   Etnodemografski mislim da neće biti povoljne po vas “kume”. Natalitet vam je nizak, mortalitet visok a i migracija ka “severu” iz potpuno opravdanih razloga vas malo zeza. Ali sto je to je.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.