Sukob interesa u opštinskom konkursu za sport, predsednik komisije fudbaler FK Trnovac

Piše: N. Stevanović

Predsednik Komisije za sport aktivni fudbaler (foto Opština Bujanovac)

Bujanovac, 22. februar 2021. (foto ilustracija: FK Ternoci) – Predsednik komisije za dodelu novca sportskim klubovima na teritoriji opštine Bujanovac je aktivni fudbaler FK Ternoci iz Velikog Tnovca, što predstavlja klasičan sukob interesa, saznaju Bujanovačke.

U pitanju je Albinot Junuzi, koji nije radnik Opštinske uprave, a da se radi o fudbaleru potvrdio nam je opštinski funkcioner upućen u rad komisije, ali i ljudi iz ovog kluba.

-O raspodeli novca će odlučivati čovek čiji će klub konkurisati za taj novac – konstatuje predsednik jednog lokalnog kluba.

Međutim, ovo nije jedina kontroverza vezana za konkurs.

Iako je za sportske klubove budžetom predviđeno 7 miliona dinara, konkursom koji je raspisala Opština Bujanovac biće podeljeno 6,5 miliona, pa pojedini sportski radnici sumnjaju da je pola miliona nekome već dodeljeno.

-Gde je 500.000 dinara?! Prema mojim saznanjima, Opština je nekom klubu već dala te pare – kaže naš sagovornik.

Opština je raspisala konkurs za sufinasiranje sportskih klubova na teritoriji Bujanovca 18. februara u kojem se navodi da će biti “raspodeljena sredstava opredeljena u Odluci o budžetu opštine Bujanovac za 2021. godinu i to 6.500.000 dinara na poziciji 250 „dotacije nevladinim organizacijama – sportski klubovi“.

Međutim, na toj u poziciji u budžetu i nakon rebalansa stoji cifra od 7 miliona dinara.

Načelnik finansija Boban Pavlović kaže da iznos za sport nije menjan, a da Komisija za sport odlučuje kako će i koliko novca biti raspodeljeno.

Prošle godine nisu deljene pare sportskim klubovima, a 2019. godine je podeljeno 9,5 miliona dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *