Arifi prvo kaznio, pa častio FK Ternoci

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. decembar 2021. -FK Ternoci iz Velikog Trnovca dobio je 300.000 dinara pomoći odlukom Opštinskog veća od 24. decembra prošle godine. Mesec dana pre te odluke, u jeku korona krize i rigoroznih mera protiv širenja epidemije, opštinska inspekcija je, nakon pisanja Bujanovačkih o prepunim tribinama seoskog stadiona na utakmici FK Trnovac – Lugina, sa 30.000 dinara kaznila odgovorno lice kluba iz Trnovca.

Deo novčane pomoći od Opštine je tako mogao da bude iskorišćen i za plaćanje te kazne.

Kako je saopštila lokalna samouprava, posle sastanka predsednika opštine Nagipa Arifija sa predstavnicima trnovačkog kluba, odlučeno je da se pomogne klubu jer opština u 2020. godini nije izdvajala novac za sport.

„Rezultati FK Trnovac su za divljenje, s obzirom da su oni šampioni jesenjeg dela prvenstva u Pčinjskoj ligi. FK Trnovac je i najmasovniji klub u opštini i okuplja oko 120 mladih ljudi. Za takmičenja seniora i mlađih selekcija klub snosi troškove pa je pomoć Opštine bila neophodna“, glasilo je obrazloženje za pomoć od 300.000 dinara.

Da li će već dodeljenih 300.000 dinara iz opštinskog budžeta biti uzeti u obzir prilikom redovne raspodele novca preko nedavno raspisanog konkursa za sportske klubove vrednog 6,5 miliona dinara, biće poznato po završetku rada Komisije za sport.

Na njenom je čelu Albinot Junuzi, kako su ranije objavile Bujanovačke, aktivni fudbaler upravo kluba iz Trnovca.

O ovom eklatantnom primeru sukoba interesa, kada o tome koliko novca će dobiti neki klub odlučuje aktivni član jednog od njih, iz lokalne samouprave se nisu oglašavali.

Bujanovačke su pokušale da komentar o ovome dobiju od šefa kabineta predsednika opštine Salija Salihija, ali on nije odgovorio.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *