Vladajuća većina u Bujanovcu zavisi od jednog odbornika

Bujanovac, 24. februar 2021.- Vladajuća koalicija u Bujanovcu, posle prelaska Alternative u opoziciju, sada sada ima većinu od samo jednog odborničkog mandata.

Alternativi se od danas u zajedničkom opozicionom delanju zvanično priključio i Basri Veseli, jedini odbornik  Demokratske unije Doline (DUA/UDSH), tako da “svealbanska koalicija” sada broji 22 mandata.

Ako znamo da je za većinu potreban bar 21 mandat, jasno je da će prilikom izglasavanja bilo kakve odluke biti neophodno da svi odbornici iz 3 vladajuće stranke budu prisutni na svakom budućem zasedanju SO Bujanovac.

Šef lokalnog odbora Alternative Arber Pajaziti objavio je da će sa Veselijem biti opozicija, te da će se njihova 4 odbornika suprotstavljati “svim pogrešnim i štetnim odlukama vladajuće većine”.

Pajaziti je svoje bivše partnere optužio za zloupotrebu položaja i novca poreskih obveznika zapošljavanjem svojih kadrova, kao i za kršenje sporazuma iz Tirane o formiranju albanske većine.

Alternativa je iz koalicije izašla nakon poslednje sednice parlamenta.

Većinu trenutno čine Demokratska partija Nagipa Arifija sa 10 odbornika, 8 ima Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija, dok Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua ima 4 mandata.

Rad parlamenta bojkotuje 13 odbornika sa dve srpske liste, a u Skupštini sede i dva predstavnika Roma.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *