I mlađi osnovci onlajn od sledeće nedelje

Bujanovac, 17. mart 2021. (Foto arhiva)- Učenici nižih razredaosnovnih škola, za koje se do sada odvijala nastava u školi,  od ponedeljka najverovatnije prelaze na onlajn nastavu.

Na drugoj strani, vrtići se neće zatvarati, izjavila je premijerka Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba.

Vrtiće ne možemo da zatvorimo, tako da oni nastavljaju da rade, ali je potreban maskimalan oprez i poštovanje mera. Ako postoje vaspitači vaspitačice koji još nisu vakcinisani, pozivam ih da to završe što pre – poručila je premijerka.

Ona je rekla da će, prema preporuci Kriznog štaba, i učenici od prvog do četvrog razreda najverovatnije preći na onlajn nastavu od ponedeljka.

-To je apsolutno preporuka Kriznog štaba, a nismo to sada odmah uradili jer smo ostavili prostora roditeljima i školama da se pripremerekla je premijerka.

Po njenim rečima,  razmatraće se dalje  šta i kako po pitanju osnovaca od prvog do četvrtog razreda i da sve opcije dolaze u obzir, kao i da će se država truditi da sve škole budu zatvorene.

Ako negde postoji ozbiljna potreba videćemo da li možemo da otvorimododala je.

Viši razredi osnovnih škola prešli su na onlajn nastavu, a po rečima direktora OŠ “BrankoRadičevićNenada Tasića, sa kojim su Bujanovačke razgovarale u ponedeljak, ovo je bio adekvatan potez nadležnih, jer se škola suočavala sa alarmantnom situacijom u pogledu broja zaraženih radnika.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *