Krizni štab traži da mere ostanu i posle ponedeljka

Bujanovac, 18. mart 2021. Medicinski deo Kriznog štaba smatrada ovih pet-šest dana pooštrenih mera nije rešenje i da u ponedeljak neće biti rezultata  koji će omogućiti popuštanjemera, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je naglasio da će sigurno morati da se produže i za sledećunedelju, a da medicinski deo Kriznog štaba stalno traži kontiunirano sprovođenje mera u potpunosti.

-I da smo to do sad uradili, da smo makar to uradili posle Sretenja, da smo zatvorili zimovališta, skijališta… jer niko u Evropi osim nas i Republike Srpske i Bugarske nema otvorena skijališta – naglasio je epidemiolog za TV Prva.

Kako je rekao, „da smo sproveli mere makar 14 dana u potpunosti mi bismo sada bili u boljoj situaciji“.

-Taj balans između zdravstva i ekonomije je bitan, nema zdravlja bez ekonomije, ni ekonomije bez zdravog čoveka, potrebno ga je uskladiti – dodao je.

On je danas rekao i da će najverovatnije biti potrebno da se sledeće godine primi i treća doza vakcine protiv koronavirusa.

-Biće potrebno da se primi ta, takozvana, revakcinacija. Pored ove dve doze koje primamo moraćemo za 6 ili 8 meseci daprimimo i tu revakcinaciju – rekao je on.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *