Ugljanin Kamberiju: Šaipe, ja ti se divim

Bujanovac, 19. mart 2021. Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izrazio je podršku svom koalicionom partneru, narodnom poslaniku iz Bujanovca Šaipu Kamberiju, poručujući da su “njegovi  politički rezultati siguran pokazatelj da je velikosrpski režim iz Beograda izgubio svaku nadu da ga kao legitimnog predstavnika albanskog naroda stavi pod svoju kontrolu”.

U otvorenom pismu Kamberiju, šefu poslaničke grupa „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“, Ugljanin kaže da je ova poslanička grupa predstavlja prirodni savez legitimnih predstavnika “Bošnjaka Sandžaka i Albanaca Preševske doline”, koji deluje kroz institucije sistema i dostojanstveno i hrabro predstavljaju i štite prava svog naroda.

“Formiranjem ove poslaničke grupe na političkoj sceni Republike Srbije jasno su odvojeni autentični predstavnici Bošnjaka i Albanaca sa jedne strane i predstavnici velikosrpske politike i njihovi poslušnici sa druge. Svojim radom i nastupima postižete veliki uspjeh na zaštiti prava manjinskih naroda i predstavljate jedinu svetlu tačku u Skupštini Srbije”, kaže Ugljanin.

Bez obzira što Kamberijevi postupci i reči, kako kaže šef SDA Sandžaka, izazivaju gorak ukus kod velikosrpskog režima i njihovih poslušnika,  imaju veliku korist i značaj u izgradnji jedne moderne evropske, demokratske i pravne Republike Srbije.

U hvalospevu Kamberiju Ugljanin spominje i Aliju Izetbegovića.

„Samo gorki lekovi su efikasni u lečenju teških bolesti.“ i „Preporod nikad ne dolazi od mirnih i poslušnih nego od hrabrih i buntovnih.“, citirao je nekadašnjeg predsednika Bosne i Herecegovine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *