fbpx

Vučić: Ublažavanje mera kad se steknu uslovi

Izvori: Tanjug, RTS

Bujanovac, Kruševac, 30. mart 2021. (Foto: Snimak ekrana)- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će mere protiv pandemije biti ublažene prvog dana kada se za to steknu uslovi i kada epidemiolozi budu saglasni sa tim.

„Pustite Krizni štab da radi svoj posao“, poručio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i dodao da su za njega „najvažniji ljudski životi, a ne da se kao neki političari neodgovorno dodvoravaju narodu zbog jeftinih političkih poena“.

Vučić je kazao da ima utisak da lagano padaju brojevi zaraženih u Beogradu i napomenuo da je teško izboriti se sa novim sojevima virusa, koji su infektivniji i smrtnosniji.

„Ja sam za to da slušamo struku, a ne da li će neko da se svidi narodu“, naglasio je Vučić tokom obilaska gradilišta Moravskog koridora i dodao da je za njega najvažnije da se spase makar i jedan ljudski život.

Dodao je da Srbija ima najblaže mere, pošto je svuda, od Austrije, Nemačke i Italije sve zatvoreno.

Predsednik je istakao da je najvažnije da prvo počnu da padaju brojevi i da će onda mere biti popuštene, kao i da to nije politička odluka.

Vučić je naveo da će se on vakcinisati u ponedeljak ili utorak.

„Vakcinisaću se u ponedeljak ili utorak u jednom malom mestu u Srbiji i tada će biti dovoljno vakcina da se ljudi vakcinišu“, rekao je Vučić.

On je pozvao građane Srbije da se vakcinišu, navodeći da „brojevi (zaraženih) u Beogradu za nijansu padaju“ i da se takve stvari dešavaju zbog vakcinacije.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.