Od danas prijava za aprilski minimalac

Bujanovac, Beograd, 1. aprila 2021.- Danas počinje prijava za aprilski minimalac, što je deo trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Trećim paketom pomoći privredi i građanima predviđena je isplata polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, koja zajedno zapošljavaju oko 1,5 miliona ljudi i za ovu meru je izdvojeno 69,8 milijardi dinara iz budžeta Republike Srbije.

„Poslodavci se za korišćenje ovih mera mnogu prijaviti na portalu Poreske uprave i to za svaki mesec posebno, a za prijavu imaju vremena do poslednjeg dana u tekućem mesecu. Prva isplata polovine minimalne zarade biće izvršena 8. aprila i ona će se odnositi na mesec mart, a zatim slede uplate u maju i junu mesecu. Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune koji će za privrednike biti automatski otvoreni, a odatle će novac moći isključivo da bude prebačen na račun zaposlenog „, naveo je ministar Mali.

Više informacija poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave Republike Srbije.

Takođe, mogu se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *