10 pitanja za Arifija: A za koji medij Vi radite?

Behluli

Bujanovac, 8. april 2021.(foto TV Spektri)- Bura oko nedavno završenog konkursa za sufinansiranje medijskog sadržaja u Bujanovcu se ne stišava, pa je Nedzat Behluli, vlasnik TV Spektri, predsedniku opštine Nagipu Arifiju javno uputio 10 pitanja vezanih za ovu temu.

“Znajući da ste Vi izvršilac budžeta, verujem da ćete pronaći način da odgovorite na ova pitanja, jer odgovore dugujete javnosti, poreskim obveznicima i glasačima”- kaže Behluli i nastavlja:

S obzirom sa ste izabrani glasovima 26 albanskih odbornika, ali i kao osoba koja ima najduže iskustvo u vođenju ove opštine, ali odgovorite na sledeća pitanja:

1. Da li je bilo intervencije u radu komisije koja je ocenjivala projekte za medije?

2. Ako nije bilo, mislite li da su članovi ove komisije pravilno odradili posao?

3. Ako su časno obavili ovaj posao, kako komentarišete raspodelau sredstava za svaki medij?

4. Od svih medija koji su dobili novac, za koliko njih ste dali intervju?

5. Koliko novinara svakog medija koji su dobili sredstva znate?

6. Koliko ih ima kancelarije?

7. Koliko njih (koji su dobili sredstva) koristi prostorije opšine?

8. Da li je neko ko je dobio 20 % ukupnih sredstava iz ovog konkursa, koristi opštinske prostorije i da li je ikad plaćao zakup?

9. Deo novca dobili su mediji van Bujanovca. Znate li koliko novca su mediji iz Bujanovca dobili ikada od Preševa ili Vranja?

10. Smatrate li da konkurs ima humanitarni karakter za vlasnike medija, da li je on vaš politički interes, interes albanske koalicije ili mu je cilj nagrada za zasluge vlastitih medija?




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *