fbpx

Za 30+30 evra od danas prijava i telefonom

Bujanovac, Beograd, 5. maj 2021.- Građani od danas za novčanu pomoć države u iznosu od 30+30 evra mogu da se besplatno prijave i preko kontakt centra na broj telefona 0800 101 100.

Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave, saopštava Ministarstvo finansija.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima, prijavilo preko tri miliona ljudi. Prijava traje do 15. maja.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine, kada je stupio na snagu Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa.

Korisnici penzije, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju jer će njima pomoć biti automatski uplaćena.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *