Bruka i sramota: Bujanovac u proseku jednom mesečno bez vode

Gospodin je ljut na Bujanovačke: Ruždi Halili

Bujanovac, 7. maj 2021. – Iako je prošlog leta u JP Komunalac došlo novo rukovodstvo, problemi građana ostali su isti. Prljave ulice, prepuni kontejneri, divlje deponije, prljava korita Trnovačke reke i Južne Morave, učestali požari na deponiji… 

Ovo su samo neki od problema nezamislivih civilizaciji 21. veka, ali se ipak čini da su učestali kvarovi na vodovodnoj mreži ono što najviše pogađa građane. U Bujanovcu nema domaćinstva koja na zalihama nema velike količine vode u plastičnim flašama i kanisterima, jer se nikad ne zna kada može doći do havarije.

Evidencija Bujanovačkih, koje su izveštavale o svakoj havariji, govori da ih je od 30. marta prošle godine, zaključno sa jučerašnjom (6. maj 2021.) bilo ukupno 9. To znači da su Bujanovčani sa okolinom gotovo jednom mesečno prolazili kroz pakao života bez vode.

Prema rečima upućenih, do havarija na dolazi bar iz dva razloga-zbog zastarelosti mreže i visokog pritiska u njoj. Ali, neko ipak mora da bude odgovoran.

Rukovodilac Komunalca Ruždi Halili, pulen predsednika opštine Nagipa Arifija, juče se nije udostojio da nam se javi na telefon, ne shvatajući da je dužan da informaciju o havariji podeli sa građanima.

Havarija kao sudbina Bujanovčana

On je, međutim, poput razmaženog deteta ljut na naš portal jer smatra da zbog pisanja o komunalnim problemima imamo nešto lično protiv njega.

I njemu i ostalima na javnoj funkciji poručujemo da mi samo radimo svoj posao u službi građana, i tu se svaka priča završava.

Bujanovačke su februara postavila nekoliko pitanja o ovoj temi rukovodstvu Komunalca i Opštine, ali na njih nema odgovora.

Kako stvari stoje, na odgovore ćemo čekati večno, kao uostalom i na rešavanje komunalnih problema.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *