Raspisana novinarska nagrada “Slađana Veljković”

Bujanovac, Vranje, 7. maj 2021.- Tradicionalno, treći put, i ove godine biće dodeljena tri ravnopravna novinarska priznanja „Slađana Veljković“ u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra.

Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja: nagrada za najbolju reportažu, nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i nagrada za novinarski poduhvat, prenosi Vranjenews.

– Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti, gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim pričama o običnom čoveku.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

“Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva” – saopšteno je iz CMTDO koji ke organizator konkursa.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Ove godine odluku o dobitnicima doneće stručni žiri na čelu sa Momčilom Popovićem, šefom DESK -a Večernjih novosti iz Beograda. U žiriju je i Ljubica Zdravković Džonov urednica RTV Vranje iz Vranja kao i Ljiljana Stojanović urednica Regionalne agencije Jugpress.

KAKO SE PRIJAVITI: Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu : nagradasladjanaveljkovic@gmail.com, najkasnije do 15.juna 2021 godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2020. godine do 15. juna 2021. godine

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, podsećaju da su odabrali 8. jul dan smrti Slađane Veljković za dodelu nagrade, jer žele da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju.

”Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije Alfa Plam pomogli su da dodelimo novčana priznanja dok je ove godine generalni sponzor Knauf Insulation iz Surdulice”.

– Nagrada podrazumeva i dizajniranu i ručno izrađenu statuu iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović – kaže Jelena Stojković predsednica upravnog odbora Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).

Prema njenim rečima Grad Vranje ponudio je logističku pomoć u smislu organizacije dodele priznanja dobitnicima.

 

 

ŽIRI

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *