SNS Bujanovac traži smenu predsednika Koordinacionog tela

Bujanovački SNS jedinstven

Bujanovac, 17. maj 2021.- Bujanovački naprednjaci na sastanku Opštinskog odbora stranke zatražili su smenu Zorana Stankovića sa mesta predsednika vladinog Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije na kome se nalazi gotovo 9 godina.

Bujanovački naprednjaci su ovaj zahtev uputili Izvršnom odboru stranke.

Odbor SNS je o Stankovićevoj smeni glasao na zahtev svih mesnih odbora, a šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović kaže da je odbor bio jednoglsan:

-Smatramo da Stanković ništa nije uradio za Bujanovac, ni jedan problem nije rešen. Posebno mu zameramo što nije došao u Bujanovac posle formiranja svealbanske većine da pruži podršku Srbima. On se jednostavno ne bavi svojim poslom, nema ga na terenu u Bujanovcu i srpsko stanovništvo od ove institucije pod njegovim rukovodstvom nema nikakve koristi. To je glavni razlog za ovakvu odluku Opštinskog odbora SNS- kaže Mitrović za Bujanovačke.

Vlada Srbije imenovala je dr Zorana Stankovića za predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 2. novembra 2012.

Ovu instituciju formirale su vlade Srbije i SR Jugoslavije krajem 2000. godine na početku oružanih sukoba na jugu Srbije, a prvi predsednik bio je Nebojša Čović.

Nakon sukoba, misija KT bila je zamišljena kao spona između lokalnih i centralnih vlasti.

Bujanovački naprednjaci takođe su u subotu jednoglasno zatražili i da ministar odbrane i funkcioner SNS Nebojša Stefanović bude razrešen sa svih državnih i stranačkih funkcija.




One thought on “SNS Bujanovac traži smenu predsednika Koordinacionog tela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *