Nema zabrane ulične prodaje dok se ne obezbedi mesto za sve na pijaci

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. maj 2021. Da bi se sprečila ulična prodaja JP „Komunalac“ treba najpre da obezbedi i organizuje prostor za sve prodavce unutar pijace što do sada nije urađeno, rečeno je Bujanovačkim u Komunalnoj inspekciji.

Tako je najava direktora JP „Komunalac“ Ruždija Halilija da će od 1.  marta pijačnim danom biti zabranjena  prodaja na ulici ostala samo najava, a gomile smeća po odlasku prodavaca uobičajena slika.

Prodavci bi trebalo da „Komunalcu“ plaćaju taksu za čišćenje smeća koje ostave za sobom, ali, po rečima Halilija, oni to ne čine, što je bio i razlog za neformalni sastanak rukovodstva „Komunalca“ sa inspekcijom, kada je i najavljena zabrana.

-Tada je dogovoreno da oni organizuju prostor u krugu pijace, da se obezbedi mesto za sve prodavce i da nas obaveste kada to urade kako bi počeli da sprečavamo postavljanje tezgi na ulici, međutim, do danas do toga nije došlo – kažu u Komunalnoj inspekciji.

Pitanje je da li je i smeštaj svih prodavaca na pijaci uopšte moguć, s obzirom na njihov broj.

-Pravno gledano, ulična prodaja je zabranjena, to je zauzeće javne površine, ali zamislite kad bi mi krenuli da kažnjavamo sve po ulicama oko pijace. Radi se o ogromnom broju prodavaca i to jednostavno nije rešenje, već da im se na neki način obezbedi  prostor na pijaci, a to već treba da organizuje „Komunalac“ – kažu u inspekciji.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *