Narodna stranka: Crkva se meša u politiku, Vučić u Prohoru održao SNS miting

Bujanovac, 14. jun 2021. Na proslavi 950 godina manastira Prohor Pčinjski mnogim vernicima je bilo zabranjeno da uđu ili su bili udaljeni iz manastirske porte samo zato što su članovi Narodne stranke (NS) ili neke druge političke opcije koja ne odgovara Aleksandru Vučiću, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu.

-Crkva ne sme da se meša u politiku i deli vernike na naprednjake, narodnjake, socijaliste i druge. Svi smo isti pod kapom nebeskom. Ne želimo da nas građani shvate pogrešno, ali smatramo da na ovaj veliki praznik svaki vernik ima podjednako pravo po Isusu da uđe u manastirsku portu da se pomoli bogu i zapali sveću. – kažu iz bujanovačkog odbora NS na čijem čelu je Saša Arsić, koji potpisuje ovo saopštenje.

On dodaje da je Vučić na ovakvoj proslavi držao politički govor.

-Nije bilo potrebe govoriti o fabrikama gde ljudi, po njegovoj priči, imaju prosečnu platu od 700 evra, govoriti o otvaranju novih fabrika i radnih mesta, o očuvanju srpstva u Bujanovcu,  jer su građani sve to čuli od njega i pre 2 godine, ali se nije ništa promenilo. Sva njegova obećanja su ostala obećanja – kaže Arsić.

Po njegovim rečima, Vučić je trebao da spomene da se u selu Klinovac sprema iskopavanje litijuma i da to znači ekološku katastrofu za celu opštinu Bujanovac i iseljavanje i ovo malo Srba u Kleničkom kraju.

-Vučić da je došao kao vernik i zapalio sveću i pomolio se bogu niko se ne bi ljutio, ali što je ovaj skup pretvorio u miting SNS je u najmanju ruku sramota za njega, a i za organizatore. Neka mu služi na čast i njemu i organizatorima – navodi se u saopštenju Narodne stranke.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *