Organizacija opštinskog službenika dobila novac na opštinskom konkursu

Bujanovac, 23. jun 2021. Na opštinskom konkursu za finansiranje udruženja građana komisija je dodelila novac organizacijama službenika Opštinske uprave, što predstavlja klasičan sukob interesa.

Udruženja građana Vlera Lugina čiji je zastupnik Gani Aliu, zaposlen u Opštini, ne samo što je protivzakonito dobilo novac, već je dobilo i najviše -120.000 dinara.

Toliko novca dobilo je samo još jedno udruženje – The Future, čiji je osnivač, kako saznajemo takođe radnik Opštinske uprave.

„Vlera Lugina“ jeste u registru, ali je indikativno da je osnovano  svega mesec dana pre raspisivanja konkursa, a kao zastupnik je naveden Gani Aliu.

Ovo udruženje je 120.000 dinara dobilo za projekat „Učenje tradicionalnim i savremenim metodama“, a projekat udruženja The Future nosi naziv „12. avgust Dan omladine“.

Ukupno 2 miliona dinara, koliko je određeno budžetom za ovu godinu, komisija je raspodelila za 29 udruženja, a odbijeno je 23.

Podsetimo, posle pisanja Bujanovačkih o sukobu interesa u Komisiji za dodelu sredstava sportskim klubovima, predsednik komisije je podneo ostavku na to mesto.

Kasnije sproveden konkurs je poništen zbog nezakonite raspodele novca, takođe posle pisanja Bujanovačkih.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *