Mitrović: Nestašice vode po etničkom principu, srpske sredine najugroženije

Bujanovac, 29. jun 2021. – Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović rekao je za naš portal kako veruje da se nestašice vode u opštini dešavaju planski po „etničkom osnovu“, pa su problemi u vodosnabdevanju posebno izraženi u sredinama u kojima žive Srbi. To je, kako kaže, posledica odluke Albanaca da formiraju vlast bez predstavnika Srba.

Razumem probleme ljudi koji na ovako visokim temperaturama žive bez vode. Sumnjam da su nestašice zasnovane na etničkom principu jer su najviše pogođena srpska sela- kaže poslanik Mitrović.

On smatra da su Srbi u Bujanovcu skrajnuti iz političkog i društvenog života posle prošlogodišnje odluke albanskih stranaka da same formiraju lokalnu vlast bez učešća srpskih i romskih partija, te da je to jedan od uzroka brojnih problema među kojima je onaj sa vodosnabdevanjem.

-Predsednik Vučić je rekao da je 40 odsto svih građana koji žive u Bujanovcu isključeno iz života, misleći na Srbe kojih toliko ima na teritoriji opštine. Na drugoj strani, Albanci iz vlasti namerno ne sarađuju sa državom koju otvoreno, kako kažu, ne priznaju-smatra Mitrović.

Prema njegovim rečima, država je otvorena za saradnju sa svim građanima, pa i sa Albancima:

-Država želi saradnju, da nije tako ne bi odobrila 31 milion evra za projekat prečišćavanja otpadnih voda u Bujanovcu. Prema tome, država može i želi da pomogne da se reši problem vodosnabdevanja, ali predstavnici lokalne vlasti to treba da zatraže od države, zaključuje Mitrović.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *