Virusolog Šekler: Na jesen 4.000 slučajeva korone dnevno

Bujanovac, 29. jun 2021. Virusolog Milanko Šekler očekuje da na jesen da na jesen bude oko 4.000 novozaraženih korona virusom na dnevnom nivou.

Prema njegovim rečima,  logično je da na jesen bude ta cifra, odnosno pola od 8.000 koliko ih je bilo u jednom trenutku, rekao je za RTS.

Objasnio je da je realno očekivati da počne da skače broj novozaraženih, ali sada, kako kaže, „podeljeno sa dva“ jer je polovina stanovništva vakcinisana.

Naglasio je da smo o vakcinaciji „slavodobitno govorili“ u početku, a da je sada entuzijazam pao.

-Skloni smo da u početku povedemo, kao u sportu, a da na kraju izgubimo. Čini mi se da smo slavodobitno pričali u početku, a da se entuzijazam izgubio, i da smo zaglavili sada na 48 odsto vakcinisanih – rekao je virusolog.

Istakao je da sve nevakcinisane građane treba motivisati da se vakcinišu.

-Čini mi se da su se najrizičniji najviše i vakcinisali, oni su najugroženiji. Stali smo kod radno aktivnog stanovništva za koje smo govorili da nisu prioritet, što i jeste istina jer je glupo vakcinisati prvo mlade pa onda stare. Nažalost, postali smo potrošačko društvo, sve mora da se proda i da ima marketing, pa i vakcinacija. Ja sam entuzijasta i treba ljudima da se priča, nikad nisam ustanovio da sam izgubio vreme govoreći o vakcinaciji – naglasio je Šekler.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *