Mitrović: Investitor iz Češke zainteresovan za Bujanovačku banju

Piše: N. Stevanović

Mitrović: zainteresovanost Čeha za Bujanovačku banju vuče korene iz saradnje do koje je došlo još pre 30 godina

Bujanovac, 6. jul 2021. Za Bujanovačku banju su zainteresovani investitori iz Češke, kaže za naš portal narodni poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović.

On je na naše pitanje da li kao neko ko je upućen u dešavanja u ovom banjskom lečilištu zna nešto više o dolasku investitora, nedavno najavljenom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovorio da su Česi već razgovarali sa predstavnicima vlade koji se bave procesom privatizacije.

Znamo da je predsednik najavio da su investitori iz Češke zainteresovani za Sijarinsku banju, ali jesu i za Bujanovačku. Pretpostavljam da se radi o predstavnicima banje Karlove Vari – kaže Mitrović.

Mitrović kaže da ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali da je vrlo moguće da zainteresovanost Čeha za Bujanovačku banju vuče korene iz saradnje do koje je došlo još pre 30 godina.

-Ljudi iz pomenute češke banje su još pre 30 godina radili sistem ugljen-dioksid gasa u našoj banji. Oni onda vrlo dobro znaju sistem rada i kvalitet po pitanju prirodnih faktora u bujanovačkom lečilištu – kaže narodni poslanik.

Vučić je o „borbi“, kako je rekao, za dovođenje investitora u Bujanovačku banju, govorio i na proslavi jubileja manastira Sveti Prohor Pčinjski, a potom i u Skupštini Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *