Mustafa o poseti premijerke: Vlast u Beogradu zloupotrebljava bujanovacke Srbe

Bujanovac, 28. jul 2021. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa kaže da je premijerka Ana Brnabić ignorišući lokalne institucije u Bujanovcu polarizovala opštinu na etničkoj osnovi.

-Na način koji nije viđen ni u vremenima sukoba – navodi Mustafa.

Komentarišući nedavnu posetu predsednice vlade Srbije Bujanovcu Mustafa kaže da je ona otišla samo u sedište lokalnog SNS, a da je zaobišla  zgradu opštine Bujanovac udaljenu 100 metara i NSA na samo 20 metara.

-Poput predsednika Vučića, premijerka Brnabić inspiriše alternativnu vlast lokalnih Srba time što nije posetila legitimne predstavnike vlasti izabrane na demokratskim izaborima – kaže Mustafa.

Pozivajući se na izjavu narodnog poslanika i šefa bujanovačkih naprednjaka Nenada Mitrovića da je sa  premijerkom razgovarano o „pitanjima opštine“, Mustafa konstatuje da je to učinjeno bez predstavnika lokalnih institucija.

Po njemu, izostanak političke volje države Srbije i selektivni pristup premijerke Brnabić, koji je jasno uočljiv, kako navodi Mustafa, podstiču međunacionalne tenzije i segregacioni pristup kroz zloupotrebu lokalnih Srba za interese vlasti u Beogradu.

-Prema rečima narodnog poslanika Mitrovića, premijerka je naglasila da „ima investitora zainteresovanih za Bujanovačku banju i Gumoplastiku“, kako je rekao i predsednik Vučić na sastanku organizovanom u kafiću „Levko“ u februaru 2019. godine, dok se iz procesa privatizacije društvenih preduzeća u Bujanovcu investitori albanskog porekla isključuju i onemogućava im se da učestvuju – kaže on.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *