Opština: Ministarstvo će pomoći oko deponije i transfer stanice

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. avgust 2021. Ministarstvo za zaštitu životne sredine će pomoći Bujanovcu oko transfer stanice, koja se smatra spasonosnim rešenjem i jedinim načinom za sprečavanje ekološke katastrofe koja Bujanovcu preti od gradske deponije.

Po rečima šefa kabineta predsednika opštine Bujanovac Salija Salihija, predsednik Arifi je danas izvestio  državnu sekretarku u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivanu Hadži Stošić o problemima sa gradskom deponijom i zatražio podršku ministarstva u realizaciji projekta transfer stanice.

-Predsednik je izneo sve poteškoće koje se tiču zaštite životne sredine, a sa kojima se suočavaju građani opštine i lokalna samouprava. Nezaobilazna tema je bila deponija i projekat transfer stanice. Rečeno nam je da možemo da očekujemo pomoć od ministarstva i nastavićemo da razgovaramo na ovu temu – rekao je  Salihi našem portalu nakon posete državne sekretarke Bujanovcu.

Izgradnja transfer stanice, svojevrsnog centra za reciklažu i selektivno razdvajanje otpada, počela je još 2015. godine.

Početak funkcionisanja ovog postrojenja opštinske vlasti su nekoliko puta najavljivale, međutim, sve je ostalo samo na najavama, dok su građani i dalje izloženi otrovnom dimu sa deponije usled čestih požara, o čemu su Bujanovačke nebrojeno puta pisale.

Za završetak projekta transfer stanice opštinska vlast nije opredelila novac u ovogodišnjem budžetu.

Arifi je, međutim, ranije najavio da će sredstva biti izdvojena sledeće godine.

Državna sekretarka Ivana Hadži Stošić je boravila u Bujanovcu kako bi predala donaciju ministarstva od 120 velikih kontejnera i 131 kante za smeće.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *