Ministarstvo: Bivšim radnicima Geoksa po 54.000 dinara

Bujanovac, 14. avgust 2021. (foto: S. Petrov) – Nekadašnjim radnicima fabrike Geoks u Vranju od petka se isplaćuje jednokratna pomoć od po 53.965 dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar Siniša Mali je u saopštenju naveo da je isplata počela preko centara za socijalni rad i dodao da očekuje da bude završena u ponedeljak.

Pomoć je odobrena za bivše radnike koji žive na teritorijama gradova Vranja, Niša i Kragujevca, odnosno opština Bujanovac, Knjaževac i Vladičin Han.

U saopštenju je navedeno da je vlada Srbije usvojila Zaključak kojim se odobrava 66.215.055 dinara za dodelu jednokratne pomoći, u visini od po 53.965 dinara za 1.227 bivših radnika u fabrici obuće Geoks.

-Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao, bivši radnici u Geoksu dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od po 53.965 dinara, jer smo smatrali da je važno da im što brže pomognemo da prebrode period do novog zapošljavanja – rekao je Mali.

On je dodao da je dobra vest da će kompanija Teklas iz Vladičninog Hana da zaposli jedan deo radnika iz Geoksa.

Mali je izrazio žaljenje što pojedini mediji, kako je naveo, „podstaknuti političkim motivima“, i ovu priliku koriste da objavljuju „netačne i selektivne informacije“ kojima dodatno plaše bivše radnike Geoksa.

Dodao je i da „ovo nije prilika za skupljanje jeftinih političkih poena i za dodatno zastrašivanje građana“, te ukazao da u Srbiju kontinuirano dolaze novi investitori.

-Nove investicije upravo znače i nova radna mesta i zato ćemo se pobrinuti za bivše radnike Geoksa i nećemo ih ostaviti na cedilu – rekao je Mali.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *