Požar u Borovcu, opasnost od zaostalih NATO bombi

Bujanovac, 18. avgust 2021.- Vatrogasci i meštani u utorak su se izborili sa požarima na 5 lokacija oko Bujanovca, a najkritičnije bilo je u Borovcu gde je vatra pretila da zahvati brojne eksplozivne naprave zaostale posle NATO bombardovanja u ataru ovog sela.

Gorelo je i na teritoriji Samoljice, Lučana, Nesalca, Oslara i Turije.

Iz opštine saopšteno je da je vatra na svim lokacijama stavljena pod kontrolu zajedničkom akcijom vatrogasnih brigada iz Bujanovca i Vranja, ali i meštana, dok je JP Komunalac obezbedio rezerve vode za gašenje a Odeljenje za investicije neophodnu opremu.

Iz kabineta predsednika Bujanovca pozivaju građane da u ovim letnim mjesecima izbegavaju paljenje vatre na otvorenom, posebno zbog zaostalih neeksplodiranih ubojnih sredstava na području Bujanovca.

”Na primeru Borovca najbolje se videlo kako nemar pojedinaca može dovesti do katastrofalnih posledica”, upozoravaju iz kabineta.

bilo kakvu aktivnost na otvorenom, uz tako visoke temperature koje mogu izazvati požare, kao što je paljenje plašta na terenima. Velika opasnost koja se dogodila u boročkom seoskom području, gdje je požar uzrokovao neeksplodirane rudnike, dovoljan je dokaz da manji nemar pojedinaca može uzrokovati posljedice katastrofalnih dimenzija.




One thought on “Požar u Borovcu, opasnost od zaostalih NATO bombi

  1. PerarPan

    Prvo treba da proverite informacije pa tek onda da pišete. Zašto nigde niste napomenuli da je u gasenju požara učestvovala i Vojska Srbije koja je i prva stigla na mestima gde jw bio požar.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *