I Preševo dobilo „Kućicu solidarnosti“

Bujanovac, Preševo, 20. avgust 2021.- Jug Srbije postaje sinonim za humanost, jer je posle Vranja, Bujanovca i Lebana sada i Preševo dobilo „Kućicu solidarnosti“ uz podršku Građanskih inicijativa i mladih iz ove opštine.

Mladi pozivaju sugrađane da donesu hranu

Postavljena je u četvrtak ispred Centra za socijalni rad, a sudeći po broju mladih ljudi koji su je posetili na dan otvaranja, i ova kućica će funkcionisati uspešno i pomagati građanima Preševa koji trenutno nemaju finansijska sredstva da sebi i svojoj porodici obezbede hranu, kao jednu od osnovnih životnih potreba.

“Ovakve akcije su jako bitne, jer pomažu ljudima u nevolji, čine nas svesnijim u vezi sa socijalnom pomoći ugroženima, a na kraju krajeva – čine nas boljim ljudima“, smatra Altina Borici, koja je bila na otvaranju „Kućice solidarnosti“.

Sada i građani Preševa mogu u kućicu da donesu nešto od trajnije pakovane hrane sa tačno naznačenim datumom isteka roka, a svako kome je potrebna, može iz kućice da uzme nešto od hrane.

Uskoro će i Aleksinac dobiti „Kućicu solidarnosti“, tako da se ideja o dobročinstvu širi, prenose je kućice koje možete prepoznati po žutoj boji, hrani koju čuvaju za gladne i mogućnosti koju pružaju stanovnicima mesta u kojima postoje da svakodnevno budu humani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *