Zamenik predsednika Musliju za vodu u kafiću na trgu duguje 250.000, Komunalac mu i ne dostavlja fakture

Bujanovac, 20. Avgust 2021. – Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju, za kafić u Domu kulture, gde se priključak vodi na njegovo ime, Komunalcu na ime usluga duguje 243.248 dinara zaključno sa decembrom 2020. godine,  pokazuju „kartica konta“ ovog javnog preduzeća broj 2040 do koje su došle Bujanovačke.

Priključak na ovaj lokal u Komunalcu se vodi na ime „UR Tranzit 017 Šćiprim Musliju“.

Iz nezvaničnih ali veoma pouzdanih izvora saznajemo i da zameniku predsednika opštine Bujanovac Komunalac od početka ove godine pa sve do danas uopšte i ne isporučuje fakture, tako da je ovaj dug zapravo mnogo veći ako se zna da mesečne komunalne usluge za poslovni prostor na trgu iznose oko 15.000 dinara.

„Tranzit“ je kafić u Domu kulture na bujanovačkom trgu, koji je prošle godine zatvoren. Tada je ovom lokalu pridodat još jedan, a na tom mestu pre nepunih godinu dana otvoren je kafić „Prime“, odmah pored ulaza u Dom kulture.

Međutim, priključak za vodu se u Komunalcu i dalje vodi na Muslijua i Ugostiteljsku radnju „Tranzit“, a prema podacima iz APR, „SHQIPRIM MUSLIU PR UGOSTITELJSKA RADNJA TRANZIT 017 BUJANOVAC“ je i dalje aktivan privredni subjekt.

U registru APR, u Bujanovcu nema radnje pod nazivom „Prime“, kako se danas zove kafić na mestu nekadašnjeg Tranzita, što može navesti na zaključak da je Musliju istovremeno i javni funkcioner i preduzetnik-vlasnik kafića.

Na mahinacije i zloupotrebe u Komunalcu i lokalnoj samoupravi, ukazuje još jedan primer.

Prema podacima iz JP Komunalac, priključak za spomenuti lokal je 2017. izveden na ime stranke Pokret za demokratski progres (PDP), koju sada vodi Šćiprim Musliju. Međutim, priključak, čija je cena oko 500 evra, Komunalac nikada nije ni fakturisao tako da on nije ni plaćen.

Pre nego je tu otvoren kafić Transit, u ovom lokalu nalazile su se prostorije stranke Pokret za demokratski progres. Nismo uspeli da dođemo do podatka kada vlasnik priključka postaje Musliju.

Direktor Komunalca u to vreme bio je Adem Hasani iz Demokratske unije Albanaca, a vladajuću koaliciju, u kojij je bio i PDP, vodila je Partija za demoktatsko delovanje (PDD).

Šćiprim je stranku nasledio od oca

Osnivač stranke je Jonuz Musliju, Šćiprimov otac, koji je preminuo početkom 2018. Stariji Musliju bio je u nekoliko mandata predsednik SO Bujanovac, a široj javnosti poznat je kao politički komesar OVPMB. Stranku je posle njegove smrti preuzeo Šćiprim Musliju, koji je posle lokalnih izbora juna 2020. postao zamenik predsednika opštine Bujanovac.

Aktuelnu vlast u Bujanovcu, pored PDP, čine još i PDD i najjača među njima Demokratska partija predsednika opštine Nagipa Arifija.

Ne treba biti mnogo mudar pa zaključiti da na delu imamo klasičnu zloupotrebu položaja i svojevrsnu trgovinu političkim uticajem.

Sve to dešava se u trenutku kada Komunalac vodi brojne sudske postupke za naplatu potraživanja od pravnih i fizičkih lica, ali to po svemu sudeći čini selektivno.

I čelni ljudi ove firme, kao i mladi Musliju, ponašaju se kao da su i Bujanovac i Komunalac, kao preduzeće svih građana, njihovo privatno vlasništvo.

Bujanovačke su Šćiprimu Muslijuu poslale pitanja vezana za ovu temu preko kabineta predsednika opštine, ali odgovor nismo dobili da objavljivanja ovog teksta.

Šef Privremenog organa Komunalca Ruždi Halili nije do sada odgovorio na naše brojne pozive i poruke.

 

 




One thought on “Zamenik predsednika Musliju za vodu u kafiću na trgu duguje 250.000, Komunalac mu i ne dostavlja fakture

  1. Komita

    cemu cudjenje na sve gore navedeno… ?!!! pa to su gradjani Bujanovca znali i ranije, i nije on jedini ima njih jos dosta koji rade po istom principu.
    I nije samo voda i komunalije u pitanju, pogledajte koliki prostor na trgu su zauzeli a pogledajte na koliku kvadraturu im se vode objekti i baste a porez se placa po m2 za bastu, tek tu cete se zabrinuti jer sredstva nimalo nisu mala. Tu bi samo zbog te nepropisne kvadrature i placanja za baste i nefakturisanja i otpisivanja dugova krivicno trebali da odgovaraju i poreski radnici i ispekcija a narocito odgovorno lice u pravnom licu u Javnom Preduzecu „Komunalac“ – treba im se zalepiti krivicna prijava kao vrata pa nek idu svi kao odgovorni kod tuzioca i po sudovima, neka nauce sta je red.
    A sto se tice na neodgovaranja na poslata pitanja, zasto se ne zauzme praksa kao sto to fino radi predsednik skupstine pa se pozovete po Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog znacaja pa ako ne odgovore par stotine hiljada dinara kazni za firme i odgovorna lica, ima resenje za sve…
    U Komunalcu je vec dvadesetak godina kriminal na delu, to svi znamo, samo je pitanje kada ce klupko poceti da se odmotava, kakvo djubre bi iz toga isplivalo svi bi se cudili

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *