Predstavnicima UNHCR ne smeta zastava Albanije kod Šćiprima u kancelariji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. april 2021. Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju primio je predstavnicu Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), Frančesku Boneli, pod zastavom Republike Albanije, kršeći tako više zakona.

Predstavnici UNHCR-a očigledno nije smetalo da je zamenik predsednika jedne opštine u Srbiji ugosti u okruženju koje više liči na neku državnu instituciju Albanije, nego države u kojoj je.

Da Musliju u svom kabinetu u zgradi Opštine Bujanovac drži zastavu Albanije, čime krši zakone Republike Srbije, Bujanovačke su pisale još avgusta prošle godine.

Tada je na pitanje Bujanovačkih, da li zna da je isticanje zastave druge zemlje u ovom konkretnom slučaju kažnjivo po zakonu, Musliju je, pored ostalog, rekao da “ovo pravo uživa” na osnovu Statuta opštine Bujanovac.

“Što se tiče vaše zabrinutosti, od dana kada sam preuzeo dužnost zamenika predsednika Opštine, poštovao sam i poštovaću zakone, pravilnik i statut opštine kojima se utvrđuju naše obaveze”, naveo je Musliju.

Od tada se ništa nije promenilo, a sada je čak i jedno telo Ujedinjenih nacija posredno aminovalo kršenje zakona Srbije od strane jednog lokalnog funkcionera.

Boneli je posetila Bujanovac kako bi sa čelnicima lokalne samouprave razgovarala o implementaciji humanitarnih i socijalnih projekata.

Predstavnicu UNHCR-a je primio najpre predsednik opštine Nagip Arifi, u čijem kabinetu nema zastave Albanije, ali ni Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *