Mustafa: Poznate su cene Nikinih advokatskih usluga, zato se protivi decentralizaciji

Bujanovac, 27. avgust 2021. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa kaže da je šef “Zavetnika” za Pčinjski okrug Dragan Nikolić protiv decentralizacije isključivo iz ličnih materijalnih razloga.
-Kada Preševo i Bujanovac nemaju sudove i tužilaštva povećava se broj klijenata u vašoj advokatskoj kancelariji, a poznato je koliko naplaćujete svoje usluge – kaže Mustafa.
On je u polemici izazvanoj pokretanjem inicijative od strane “Zavetnika” da se Pčinjski okrug preimenuje u Vranjski, Nikolićevu stranku nazvao fašističkom formacijom.
– Politički ste posvećeni nacionalizaciji, etnicizaciji i verski pročišćenom društvu – poručuje Mustafa Nikoliću.
Na opasku šefa “Zavetnika” da manjine neće odlučivati o gradovima, opštinama i okruzima u Srbiji, već “narod čija je država”, Mustafa odgovara da je jasno dokle je to dovelo.
-Da, tačno je da mi kao nacionalna manjina ne odlučujemo, pa je danas Pčinjski okrug među najsiromašnijima sa najvećom nezaposlenošću, među najzaostalijima, sa najmanje investicija od svih ostalih okruga – navodi Mustafa na Fejsbuku.
Naglasio je da tri albanska poslanika u republičkom parlamentu pokazuju koliko ima Albanaca u Pčinjskom okrugu, nakon što je Nikolić istakao da “Zavetnici” insistiraju da se utvrdi koliko Albanaca zaista živi u Bujanovcu i Preševu.
-Stop fašizmu, stop patronizaciji, stop ponižavanju – zaključuje Mustafa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *