JP Komunalac: Deponija gori od juče, krivi sakupljači otpada

Piše D.Stošić

Bujanovac, 3. septembar 2021. – Bujanovačka deponija gori od četvrtka popodne, a nadležni iz Komunalca za novu paljevinu ponovo okrivljuju sakupljače sekundarnih sirovina.

– Sakupljači otpada koji tu dolaze da traže metal i gume i prouzrokuju požar na deponiji. Ako se neki metal zapali onda se požar nekontrolisano širi i razbukta – kaže Semija Aliji, tehnički direktor JP “Komunalac”.

Dodao je da je “Komunalac” preko Štaba za vanredne situacije tražio pomoć u gašenju deponije i da se pozivu odazvala Vatrogasna služba iz Vranja.

– Naša ekipa od juče radi na saniranju požara. Nemoguće je ugasiti vatru samo vodom već se zatrpava zemljom i nekoliko kamiona peska je doterano – rekao je Aliji.

O učestalim požarima na gradskoj deponiji i ogorčenosti građana zbog izloženosti otrovnom dimu Bujanovačke su više puta pisale.

Prošlog meseca je iz Opštine Bujanovac najavljeno da će Ministarstvo za zaštitu životne sredine  pomoći oko transfer stanice, koja se smatra spasonosnim rešenjem i jedinim načinom za sprečavanje ekološke katastrofe koja gradu i okolini preti od gradske deponije.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *