Bislimi: Neće biti sastanka Vučić-Kurti

Bujanovac, 8. septembar 2021. Zato što nema opipljivog napretka u dijalogu Beograda i Prištine ovog meseca neće biti sastanka  predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija, potvrdio je šef prištinske delegacije u dijalogu  Besnik Bislimi.

-Nije postignut dovoljan i opipljiv napredak kako bi se organizovao sastanak lidera – rekao je  Bislimi u sredu nakon završetka sastanka sa srpskom delegacijom, prenosi prištinska Gazeta Express.

Poslednji sastanak na visokom nivou održan je 19. jula, ali nije doneo konkretne rezultate.

Na današnjem sastanku dve strane, uz posredovanje EU, jedina tema bilo je pitanje nestalih.

Sastanak je održan iako su prethodnog dana obe strane rekle da nije postignut dogovor ni o dnevnom redu sastanka.

Kosovska delegacija, predvođena potpredsednikom vlade Besnikom Bisljimijem, je 7. septembra razgovarala sa EU o temi nestalih osoba, energetici, registarskim tablicama i zvaničnim posetama, nakon što je zvanična Priština zabranila ulazak šefu srpske delegacije Petru Petkoviću.

Kosovo, prema potpredsedniku vlade Bislimiju,  ne želi da ponovo razgovara o ranije postignutim sporazumima u dijalogu, već će samo razgovarati o njihovoj primeni.

Za neke ranije postignute sporazume, poput onog o registarskim oznakama, koji uskoro ističe, Kosovo će primeniti princip reciprociteta, upozorio je Bislimi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *