Korona pod kontrolom u srednjim školama u Bujanovcu

Piše D.Stošić

Bujanovac, 10. septembar 2021. –  U bujanovačkim srednjim školama epidemiološka situacija je za sada mirna i nastava se odvija po klasičnom modelu – u školskim klupama.

– Imamo 3 pozitivna učenika u tri različita odeljenja i jednog pomoćnog radnika koji je oboleo pre početka nastave – kaže Biserka Jović, direktorka Srednje škole „Sveti Sava“.

Pojašnjava za Bujanovačke da su uputstva takva da ako je učenik poslednjih 48 sati bio u kontaktu sa osobom u odeljenju, u klupi, koja je pozitivna na Kovid 19, onda se i taj učenik stavlja u izolaciju, a kako je do zaražavanja došlo tokom vikenda nije bilo potrebe  za tim.

– Imamo decu u izolaciji, dakle odsutna sa nastave, zbog ukućana koji su pozitivni, ali ta deca nisu,  i za sada je situacija u školi mirna – kaže nam direktorka.

Dodaje da i ako grad bude u nekoj drugoj zoni, a škola po pitanju zaraženih miruje neće biti potrebe za promenom vida nastave, jer tako stoji u uputstvu Ministarstva prosvete.

 Zejni Fejzulahu, diektor Srednje škole „Suzai Suroi“ , rekao je za Bujanovačke da je „situacija u školi  veoma stabilna i da se u izolaciji nalazi jedan radnik i jedan učenik“

Kako su Bujanovačke ranije pisale odluka o modelu nastave u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije donosi se na nivou lokalne samouprave.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *