Arifi: Opština ne može da plaća komunalije socijalno ugroženim građanima

Agaj

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. septembar 2021. -Zahtev odbornika Alternative za promene Florima Agaja da se na dnevni red sednice SO Bujanovac, koja je u toku, uvrsti predlog da Opština pokrije izdatke za komunalije korisnicima socijalne pomoći vladajuća većina je odbila.

Predsednik opštine Nagip Arifi ocenio je Agajev predlog kao umesan, ali i politički motivisan.

-Da bi se to izvelo potrebna je analiza, koliko imamo korisnika socijalne pomoći, koliko možemo da pokrijemo od računa koje oni plaćaju. Ne može to tek tako da se uradi – rekao je Arifi.

On je ponovio da ima spisak svih kojima su umanjeni računi JP „Komunalca“.

-Na njemu su upravo oni koji traže beneficije za socijalne slučajeve. Njima se otpisuje, to je istina, a ne ono što se piše na Fejsbuku- rekao je Arifi.

Agaj je odgovorio da regularan otpis dugova, koji je ponudio Komunalac i neplaćanje računa od strane nekih firmi, o čemu su pisale Bujanovačke, nije isto.

-Ne znam da li je dug otpisan nekom od odbornika, ako jeste, to je bila ponuda koju su mogli da iskoriste svi građani. Međutim, ono što pišu lokalni mediji, o firmama koje ne plaćaju račune, treba ispitati-poručio je odbornik Alternative.

Nakon što je rasprava o dnevnom redu završena odbijanjem Agajevog predloga, Skupština je nastavila sa radom po dnevnom redu i trenutno se predstavlja predlog rebalansa budžeta, o kojem su Bujanovačke već pisale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *