Firme rođaka predsednika opštine i skupštine Bujanovac ne plaćaju komunalije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. septembar 2021. Firme u vlasništvu bliskih rođaka predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija i šefa lokalnog parlamenta Envera Ramadanija ne samo što su od Koordinacionog tela dobile 4 miliona dinara bespovratnih sredstava, već ne plaćaju ni dinara za komunalije.

Porodična firma predsednika Skupštine Envera Ramadanija „Unikat d.o.o.“, koja je formalno u vlasništvu njegovog rođenog brata Vetona Ramadanija, odjavljena je sa komunalnih usluga još od 1. avgusta 2016. godine pod obrazloženjem da je zatvorena, tvrdi za Bujanovačke Jelena Veljković, predsednica Samostalnog sindikata u JP „Komunalac“.

-Od tada se firmi „Unikat d.o.o.“ ne fakturiše ni voda ni smeće, a lepo bi bilo da plaćaju svoje obaveze javnom preduzeću i time povećaju prihod Komunalca – kaže Veljković.

Arifi i Ramadani

Odjava i prestanak fakturisanja dešava se u periodu kada je na čelu JP „Komunalac“ bio Adem Hasani, kadar stranke Demokratska unija Albanaca, koalicionog partnera u opštinskoj vlasti, čiji je stožer bila Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, sa Enverom Ramadanijem kao istaknutim funkcionerom.

Sindikat „Komunalca“ se pita, dodaje Veljković,  kako to da zatvorena firma može da prođe tako stroge konkursne uslove Koordinacionog tela, o čemu je ranije za Bujanovačke govorio šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi, kao jedan od članova komisije koja je odlučivala o raspodeli državnog novca.

Za razliku od Ramadanijeve firme, koja je za JP „Komunalac“ zatvorena, radnja „Giga trends“ Sameta Arifija, bratanca Nagipa Arifija, nikada nije bila u evidenciji komunalnog preduzeća.

-Stovarište na Gnjilanskom putu, odnosno firma bratanca Nagipa Arifija, koji toliko vodi računa o prihodima Komunalca i opstanku porodica zaposlenih,  nije uopšte registrovano kao korisnik komunalnih usluga JP Komunalac,  što znaci da im se ne fakturiše ni voda ni smeće – kaže Veljković.

Po zvaničnim podacima Agencije za privredne registre (APR) „Giga trends“ je osnovan u junu 2017. godine.

Kako su ranije Bujanovačke javile, porodična firma Ramadanijevih je od Koordinacionog tela dobila 2,87 miliona dinara, a preduzeće Arifijevog bratanca 1,06 miliona.

Inače, o JP „Komunalac“ se okoristio i zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju, koji komunalnom preduzeću duguje nešto manje od 250.000 dinara.

 




One thought on “Firme rođaka predsednika opštine i skupštine Bujanovac ne plaćaju komunalije

  1. Komita

    Jel to nekoga cudi i zabrinjava ?! Naravno da ne, nikoga… na najbolji nacin demonstriraju da im se moze da rade sta i kako hoce… i ne samo u ovakvim slucajevima, setimo se protivzakonite odluke da se u selu Biljaca i Veliki Trnovac voda i smece naplacuje mimo cenovnika sto direktno gradjane Bujanovca stavlja u neravnopravan polozaj, koliko kuca ima a da oni to i znaju da je prikljuceno na mrezu ispred vodomera a da u dvoristu ima 4 kuce sa travnjacima i da placaju po 10 kubika vode i sl situacija

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *