Kamberi: Da istrpimo, da bi se Srbija urazumila

Bujanovac, 22. septembar 2021. Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi za situaciju nastalu uvođenjem probnih tablica od strane vlasti u Prištini krivi zvanični Beograd i konstatuje da ta odluka šteti i Albancima na jugu Srbije.

On je za prištinsku Gazetu Express ocenio da je reciprocitet posledica nepoštovanje dogovora o tablicama od strane Srbije.

Dodao je će odluka kosovske vlade stvoriti dodatne probleme Albancima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

-Svakako da će to izazvati dodatne probleme Albancima Preševske doline, pre svega zbog zastoja na graničnim prelazima u Končulju i Mučibabi. Međutim, ako Srbija mora da se uveri da se potpisani sporazumi moraju poštovati, ako je odluka o reciprocitetu način za postizanje ovog cilja, moramo to da sačekamo – Kamberi.

Poslanik u Skupštini Srbije i šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) smatra da je problematičan stav EU u pogledu nepoštovanja sporazuma od

-Nepoštovanje sporazuma o tablicama naglašeno je u Izveštaju o napretku Srbije ka EU za 2020. godinu, ali nažalost nema konkretnih radnji da se Beograd ubedi da poštuje potpisane sporazume – rekao je on.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *